Zašto angažirati nekoga za izradu poslovnog plana?

Pa, zašto ne? Šala mala. Odgovorit ćemo ozbiljno. Poslovne planove pišemo za mjeru samozapošljavanja o kojoj smo detaljno pisale u blog postu Mjere za samozapošljavanje – što je novo u 2024.

 

Ne da vam se pisati?

Stručnjak ste u svojoj branši, poslu, djelatnosti, zvanju ili zanimanju. Ono za što se ste se obrazovali i obučavali, u čemu imate iskustva – radite odlično, poznajte srž te djelatnosti. Znate točno kako projektirati neki objekt, kako ožičiti prostor, kako napraviti dobru frizuru, kako izraditi i optimizirati web stranicu. Ukratko, majstor ste svog zanata, ali postoji i onaj dio koji vam ne ide – možda ne znate kako, a možda vam se i ne da.

 

Pisanje je vještina!

Taj dio odnosi se na zadovoljavanje tražene forme (kreativne i financijske), u smislu ideje što uopće napisati te kako to sročiti da izgleda smisleno i primjenjivo. Upravo zato i postoje ljudi koji se time bave i imaju iskustva! Ono što se vama čini kao “špansko selo”, nama predstavlja zadovoljstvo. Pisanje je vještina! Netko se s njom rađa, ali se ona svakako usavršava i prilagođava, kao i svaka druga vještina. Nismo svi stručni u svemu i stoga se nemojte libiti tražiti pomoć u onome što vam predstavlja izazov.

 

Plan prezentira vašu ideju

Osim toga, sigurno je da djelatnici koji zaprimaju poslovne planove za samozapošljavanje, vole i zahtijevaju da isti dobro izgledaju – da su dobro sročeni, gramatički ispravni i da na najbolji mogući način prezentiraju vašu ideju. Potrebno je dobro obrazložiti viziju poslovanja, procijeniti prihode i troškove, povezati radno iskustvo sa budućim poslovanjem, izraditi troškovnik te argumentirati prednosti nad konkurencijom i uvjeriti ih – zašto baš vi.

Vrijeme je novac

Još jedan, izuzetno važan faktor, zbog kojeg trebate razmisliti o tome da uzmete nekoga za pisanje poslovnih planova jest – vrijeme. Ušteda vremena. Mogućnost da se bavite onime što volite i znate, a brige oko izrade poslovnog plana – prepustite drugome. Nije li to čar svakog poslovanja? Da za ono u čemu nismo previše dobri – angažiramo pomoć? Tako štedimo vrijeme, stvaramo nove suradnje i omogućavamo drugima da pokažu ono u čemu su dobri.

Pročitajte i kako virtualni asistenti mogu uštediti vaše vrijeme i pomoći oko izazovnih zadataka u poslovanju.

Svakako nas kontaktirajte ukoliko vam je potrebno izraditi poslovni plan za samozapošljavanje, žalbu na negativnu ocjenu, izmjenu troškovnika ili vas savjetovati oko dorade poslovnog plana i troškovnika.

Zajedno možemo puno!

error: Sadržaj je zaštićen!